Waarneming

goed geregeld!

Waarneming,  hoe is dat hier geregeld?

 

In zo’n intieme periode als je zwangerschap en zeker bij je bevalling is het fijn om bekende gezichten te zien en geen vreemde aan je bed te hebben. Tijdens de gewone controles leer je ons een beetje kennen en raken we vertrouwd met elkaar. Maar wat nu als de verloskundige op vakantie gaat?

 

Om onze visie vorm te geven en jullie een vertrouwd gevoel is het belangrijk dat we elkaar leren kennen. Hoe geven we dat dan vorm? Om dit goed in praktijk te brengen zijn er een aantal gegevens waar we rekening mee willen en moeten houden;

  • Het is gebleken uit onderzoek dat zwangeren liever niet meer dan 2 tot 3 verschillende verloskundigen zien tijdens hun zwangerschap.
  • Uit onderzoek is gebleken dat het mensen achteraf niets uitmaakte wie hen begeleidde tijdens de bevalling als de begeleiding maar goed was.
  • Ons gebied is uitgestrekt, maar ons aantal cliënten is niet groot.
  • Wij vinden het belangrijk om voldoende tijd te kunnen geven aan onze zwangeren.
  • Er is bij ons plek voor 4 fulltime werkende verloskundigen.

Om deze reden zijn wij gaan werken in 2 teams. Zo zien jullie niet teveel gezichten en hebben we veel tijd voor jullie. Dit komt doordat ons aantal cliënten ten opzichte van de gemiddelde praktijk niet groot is en we deze ook nog eens door de helft delen.

  • Iedere verloskundigen moet zich een aantal keer per jaar laten bijscholen. Naast het feit dat dit verplicht is vinden we dit ook erg leuk om te doen.
  • Ieder van ons heeft een privéleven en zo af en toe behoefte aan vakantie.

Aangezien we allemaal fulltime werken hebben we besloten om 1 fulltime baan op te delen in 2 parttime banen waardoor we in tijden van rust allemaal ietsje minder werken en in tijdens van drukte of vakantie of bijscholing allemaal iets harder. Zo kunnen we de bijscholingen en vakanties voor elkaar opvangen en hoeven we bijna nooit externe waarneming in huis te halen. Zo werken er 2 vaste verloskundigen voor team Scherpenzeel en 2 vaste voor team Woudenberg en is er 1 verloskundige ‘vliegende keep’ voor beide teams. Wel zo prettig!

 

Heel soms komt het voor dat we door een verwachte babyboom tijdens bijvoorbeeld een vakantieperiode toch een externe verloskundige moeten inhuren om de continuïteit van zorg te kunnen garanderen. We willen namelijk nooit inleveren op tijd en aandacht voor jullie ivm drukte of vakantie. Dit zal middels een infobriefje in de wachtkamers op de verschillende spreekuurlocaties aangegeven worden. Hierop zal de waarneemster zich even voorstellen. Ook bij nieuwsberichten en op facebook zullen we dit aangeven.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies