Werkwijze 2 teams

goed geregeld!

Waarom 2 teams?

 

Wij werken in 2 teams om jullie onverdeelde aandacht te kunnen geven, jullie goed te leren kennen en jullie ons. We zijn een maatschap van 2 verloskundigen; Patricia Bult en Miriam van der Weijden. We worden versterkt door 3 vaste verloskundigen; Jorine Veldman, Anne-Marieke Honigh en Assia El Fakiri.

 

De 2 teams:

Team Scherpenzeel voor vrouwen uit Scherpenzeel, Renswoude, Overberg en de randgebieden. En Team Woudenberg voor vrouwen uit Woudenberg, Maarsbergen en Maarn en de randgebieden. Zie hiervoor ook de pagina over ons werkgebied.

Team Scherpenzeel:

  • Patricia Bult
  • Jorine Veldman
  • Assia El Fakiri

 Team Woudenberg:

  • Miriam van der Weijden
  • Anne-Marieke Honigh
  • Assia El Fakiri

Zoals je ziet versterkt Assia El Fakiri zowel team Scherpenzeel als team Woudenberg. Kijk hier om de pagina te bekijken waar wij onszelf voorstellen.

 

Waarom 2 teams?

Ons streven is dat iedere zwangere 2 (soms 3) vaste verloskundigen ziet tijdens haar zwangerschap omdat uit onderzoek blijkt dat vrouwen tijdens de zwangerschap liefst niet door veel meer dan 2 verloskundigen begeleidt worden. Dit lukt niet altijd door vakanties of omdat jullie bijvoorbeeld zelf kiezen voor een andere dag voor de echo dan de dag waarop een van je eigen verloskundigen de echo’s maakt.

Uit onderzoek blijkt ook dat tijdens de bevalling het niet uit maakt door wie je begeleidt wordt, als er maar goed voor je gezorgd wordt! We weten dat voor de vrouwen die nog geen bevalling hebben doorgemaakt ze daar vooraf toch vaak anders over denken (tot ze aan het bevallen zijn ;-)), dus hebben we onze diensten zo verdeeld dat je toch 85% kans maakt om bij een van je eigen verloskundigen te bevallen.

 

Hoe werkt dat dan?

Door de weeks hebben er altijd 2 verloskundigen tegelijkertijd dienst, 1 van team Scherpenzeel en 1 van team Woudenberg, zo kunnen wel elkaar ook helpen als er meerdere dames tegelijkertijd gaan bevallen (dit kom maar weinig voor omdat we überhaupt niet zo’n grote praktijk zijn qua aantallen cliënten). In het weekend, dit is van vrijdagmiddag tot maandagochtend heeft een van de 4 verloskundigen dienst en 1 achterwacht (achterwacht betekent dat je wel vrij bent, maar in de buurt blijft voor het geval er 2 dames tegelijk bevallen). Kijk in de agenda als je wilt weten wie er dienst heeft in de weekenden.

 

Hoe groot is deze praktijk dan?

Om je een idee te geven van aantallen cliënten; in een gemiddelde praktijk bevallen er tussen de 25 en 40 mensen per maand. Daar heeft over het algemeen 1 verloskundige dienst en belt dan een andere praktijk indien er 2 dames tegelijk bevallen. In onze praktijk bevallen per maand gemiddeld 25-30 mensen in totaal. Dat zijn dus 12-15 baby’s per maand per team. Hierdoor hebben wij dus veel tijd voor onze mensen omdat we het maar half zo druk hebben in onze diensten. In het weekend doen we laagdrempelig een beroep op onze achterwacht om dezelfde zorg in het weekend als doordeweeks te kunnen garanderen.

Goed geregeld dus!!

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies