Centering Pregnancy

Centering Pregnancy is een unieke vorm van verloskundige zorg dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. Daarnaast is er ook tijd om al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

NB; Vanaf september 2021 zullen we hier opnieuw mee starten. Deze zorg start bij 14-16 weken nadat je je intake, counseling en echo hebt gehad.

Verloskundige zorg samen met andere zwangeren;

  • Je bent samen met andere vrouwen die ongeveer in dezelfde periode als jij zijn uitgerekend.
  • Er zijn 10 bijeenkomsten waarbinnen je individueel contact hebt met je verloskundige voor het uitwendig onderzoek naar de groei en ligging van je baby.
  • Binnen de groep vinden ook de overige controles plaats. Daarna worden in de groep vragen, zorgen en oplossingen besproken.

Actieve betrokkenheid bij de zorg;

  • Je speelt een grote rol in je eigen zorgproces.
  • Je leert zelf je bloeddruk te meten, je urine testen, jezelf wegen en je eigen zwangerschapskaart bijhouden.
  • Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby.

Ondersteuning en kennis uitwisselen
In elke groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen. Hierin ondersteun je elkaar. Daarnaast leer je hoe je op een gezonde manier je zwangerschap kunt doorlopen.

Vaste dag en tijdstip, geen wachttijd
De groepen zijn op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft dus niet meer te wachten op je controle

Veel meer en beter contact met je zorgverlener
Je hebt langer contact met de verloskundige dan in de 1 op 1 (reguliere) controles. Je kunt dus ook meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook belangrijk voor de verloskundige; zij hoort meer en kan beter begrijpen wat voor jou en de andere zwangeren belangrijk is.

Betere uitkomsten van de zwangerschap
Uit onderzoeken is gebleken dat deze vorm van zorg betere uitkomsten geeft. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen dit een hele fijne vorm van zorg vinden.

Veel tijd voor vragen, informatie en nog leuk ook!

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen