Spiraal plaatsen

Naast alle zorg rondom zwanger worden, zwangerschap, bevallen en de periode net daarna, kun je ook bij ons terecht om ervoor te zorgen dat er even geen mogelijkheid is tot zwanger worden. Als je hebt gekozen voor een spiraal als anticonceptie, kan deze bij ons op de praktijk door je eigen verloskundige geplaatst worden. Er zijn verschillende soorten spiralen, het hormoonspiraal Mirena of Kyleena en het koperspiraal. Voor vragen hierover kan je de praktijk bellen.
Voor het plaatsen kan je contact opnemen met de assistente, zij maakt een afspraak voor je.

Het spiraal wordt digitaal aangevraagd en naar de praktijk gestuurd.  Let op, deze moet in de meeste gevallen zelf betaald worden. Check voor de zekerheid even je aanvullende verzekering. De plaatsing van de spiraal wordt altijd vergoed door de verzekering, dit valt onder de basiszorg. Plaatsing kan ongeveer 8 weken na je bevalling, na een keizersnede houden we 10 weken aan.

Ook als je nog nooit bevallen bent kan je bij ons komen voor het plaatsen van een spiraal. Of als je advies wilt over de verschillende soorten van anticonceptie, we maken dan een afspraak voor je om alles rustig door te spreken.

Spiraal plaatsen

Bron foto: Medical Visuals

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen