Landelijke Borstvoedingsweek

4 oktober, 2022

Deze week is het Landelijke Borstvoedingsweek

De verklaring van de WHO en UNICEF over de voeding van baby’s en jonge kinderen vermeld dat borstvoeding grote gezondheidsvoordelen heeft voor zowel het kind als de moeder.
Daar wordt deze week extra aandacht aan gegeven.

Komt borstvoeding bij iedere vrouw direct op gang?
Borstvoeding geven is een investering. Geef jezelf de ruimte en tijd en vraag de hulp die je nodig hebt om het te proberen als je die wens hebt.

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om een baby te voeden en is het meest gezond voor moeder en kind.

Wij ondersteunen ouders in de keuze die zij maken over de manier waarop zij hun baby willen voeden.
Dit doen wij door vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap en in de kraamperiode goed onderbouwde informatie te geven over borstvoeding en zuigelingenvoeding.

Wij bieden in de eerste week na de bevalling ook ondersteuning bij het voeden zelf, samen met andere zorgverleners zoals de kraamzorg en lactatiekundige.

Borstvoeding geven is een logisch vervolg op de zwangerschap en bevalling en is een natuurlijk proces. Tijdens de zwangerschap wordt het lichaam al voorbereid door hormonen om het kind van borstvoeding te kunnen voorzien. Je kindje heeft van nature een aantal aangeboren reflexen, die helpen om aan de borst te leren drinken.

De meeste vrouwen zijn in staat om melk te produceren. Dit betekent niet dat de borstvoeding ook meteen lukt. Het kost tijd dat de borstvoeding op gang komt en om voedingstechnieken aan te leren. Dit is afhankelijk van veel andere factoren, zoals ondersteuning van de partner en je omgeving, fysieke gezondheid van de moeder en goede begeleiding bij borstvoeding. Hoewel het lichaam van de moeder en het kind voor borstvoeding gemaakt zijn, kost het de eerste weken meestal tijd en inspanning voor beiden om dit goed aan te leren.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen