Werkgebied

Hoe hebben wij ons werkgebied verdeeld?

Fifty-fifty
Hierboven zie je een kaartje met ons gebied. Je ziet daarin een stippellijn in het midden. Je raadt het al, dit verdeelt ons werkgebied in de 2 teams. Team Scherpenzeel en Team Woudenberg. De buitenranden geven aan tot waar onze cliënten ongeveer allemaal vandaan komen en wat voor ons als verloskundigen te verzorgen is.

Hiermee bedoelen we het volgende. Verloskunde is behalve geplande zorg ook acute zorg. Dit betekent dat we graag snel bij je willen zijn. Daarom wonen alle vaste verloskundigen van De Vallei binnen dit gebied. Ook onze waarneemsters logeren binnen dit gebied of binnen de toegestane rijafstand van onze cliënten. Lees hieronder meer over het hoe waarom we onze praktijk hebben opgedeeld in 2 teams.

Twee teams verdeeld over twee gebieden

Waarom we ons gebied in 2 teams hebben verdeeld heeft 2 redenen. De eerste is dat we het erg fijn vinden om veel tijd voor jullie te hebben. Ten tweede dat ons gebied landelijk en relatief dunbevolkt is. Van het ene uiteinde van ons gebied tot het andere uiteinde is het best een stukje rijden.

Door ons team in tweeën te verdelen maken we de oppervlakten per verloskundige wat kleiner en zijn de rijafstanden beperkt, hierdoor hebben we ook meer tijd voor je! De verloskundigen wonen dan ook verspreid over het gebied.

Je woont net “over de grens” of je bent aan het verhuizen?

Wat nu als je nét buiten ons gebied woont en je toch graag bij ons in de praktijk wilt aanmelden of als je tijdens je zwangerschap gaat verhuizen?

Verloskunde is behalve geplande zorg ook acute zorg. Dit betekent dat we graag snel bij je willen zijn. Daarom wonen alle vaste verloskundigen van De Vallei binnen ons gebied. Ook onze waarneemsters logeren binnen dit gebied of binnen de toegestane rijafstand van onze cliënten. Als jullie dus buiten ons gebied wonen kan het zijn dat we mogelijk niet binnen de toegestane rijtijden bij je kunnen zijn als je ons nodig hebt en hierdoor niet op tijd de zorg kunnen leveren die soms nodig is.

Overleg even met een van ons, dan bespreken we je situatie binnen ons team en kijken we of we het verantwoord vinden om jullie in jullie specifieke situatie zorg te verlenen. Neem contact met ons op door ons even te bellen of via het contactformulier

Nieuws

Ontdek wat er gebeurt binnen Verloskundigen de Vallei

Baby Loss Awareness Week

Elk jaar wordt er tijdens de Baby Loss Awareness Week, van 9 tot 15 oktober, internationaal aandacht gevraagd voor babysterfte. Om bewust stil te staan bij het verdriet wat er […]

Lees artikel

Landelijke Borstvoedingsweek

Deze week is het Landelijke Borstvoedingsweek De verklaring van de WHO en UNICEF over de voeding van baby’s en jonge kinderen vermeld dat borstvoeding grote gezondheidsvoordelen heeft voor zowel het […]

Lees artikel

spreekuur Renswoude

Ook in Renswoude kan je terecht voor ons spreekuur of inloopspreekuur. Elke dinsdagmiddag en om de week op de maandagavond houden we daar spreekuur bij de huisartsenpraktijk. Op die maandagavond […]

Lees artikel

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen