Werkwijze

Werken in 2 teams

Wij werken in twee teams om jullie onverdeelde aandacht te kunnen geven, jullie goed te leren kennen en jullie ons. We zijn een maatschap van twee verloskundigen; Patricia Bult en Miriam van der Weijden. We worden versterkt door drie vaste verloskundigen; Jorine Veldman, Lisanne van de Munt en Assia El Fakiri.

Vaste verloskundigen ziet tijdens haar zwangerschap

Ons streven is dat iedere zwangere twee (soms drie) vaste verloskundigen ziet tijdens haar zwangerschap. Dit lukt niet altijd door vakanties of omdat jullie bijvoorbeeld  kiezen voor een dag waarop niet een van je eigen verloskundigen de echo’s maakt. 

Uit onderzoek blijkt dat het tijdens de bevalling niet uitmaakt door wie je begeleidt wordt, als er maar goed voor je gezorgd wordt! We weten uit ervaring dat vrouwen die voor de eerste keer bevallen daar vooraf vaak anders over denken, dus hebben we onze diensten zo verdeeld dat je 85% kans maakt om bij een van je eigen verloskundigen te bevallen. 

Door de week hebben 2 verloskundigen tegelijkertijd dienst, een van team Scherpenzeel en een van team Woudenberg. Zo kunnen we elkaar helpen als er meerdere cliënten tegelijkertijd bevallen. In het weekend, (vrijdagmiddag tot maandagochtend) heeft één van de verloskundigen dienst en één achterwacht (Achterwacht betekend vrij, maar in de buurt blijven voor het geval er meerdere cliënten tegelijkertijd bevallen). Kijk in de agenda als je wilt weten wie er dienst heeft in de weekenden.

Grootte van de praktijk

In onze praktijk bevallen gemiddeld dertig cliënten per maand voor beide teams. Dat is voor een gemiddelde verloskundigenpraktijk een goed te behappen aantal. We vinden het belangrijk dat er rust is voor jou als zwangere en daarom doen we bij een eventuele gelijktijdige bevalling een beroep op het andere team. Ook in het weekend doen we laagdrempelig een beroep op onze achterwacht om dezelfde zorg in het weekend als doordeweeks te kunnen garanderen.

Verloskundigen in opleiding

Als je zwanger bent en gaat bevallen, kan het spannend zijn om je (mede) te laten begeleiden door iemand die nog in opleiding is.

Begeleidt De Vallei VIO’s (verloskundigen in opleiding)?
Eigenlijk zijn alle verloskundigenpraktijken ook opleidingspraktijken, net zoals eigenlijk ook nagenoeg alle ziekenhuizen, huisartsenpraktijken etc. Dit betekent dat wij van tijd tot tijd VIO’s (Verloskundigen in opleiding) begeleiden. Dit wordt ,net als met waarneming, vooraf aangekondigd middels een infobriefje in de wachtkamer en hieronder indien daar sprake van is.

VIO’s kunnen in elke situatie aanwezig zijn, dus zowel tijdens het spreekuur, als tijdens de bevalling en met de kraambedbezoekjes.

Hoe gaan wij hiermee om?
VIO’s staan te allen tijde onder onze verantwoordelijkheid en toezicht. Dit betekent dat voor alles wat zij doen, de begeleidende verloskundige op dat moment verantwoordelijk is. Wij zorgen ervoor dat de begeleiding die wij onze VIO’s bieden nooit ten koste gaat van de zorg die jullie nodig hebben. Onze zorg aan jullie is onze prioriteit en altijd zullen we toestemming aan jullie vragen voor de begeleiding van deze VIO tijdens de zorg die aan jullie geleverd wordt.

Indien je hier vragen over hebt, kom ermee tijdens het spreekuur of neem contact met ons op.

Nieuws

Ontdek wat er gebeurt binnen Verloskundigen de Vallei

Baby Loss Awareness Week

Elk jaar wordt er tijdens de Baby Loss Awareness Week, van 9 tot 15 oktober, internationaal aandacht gevraagd voor babysterfte. Om bewust stil te staan bij het verdriet wat er […]

Lees artikel

Landelijke Borstvoedingsweek

Deze week is het Landelijke Borstvoedingsweek De verklaring van de WHO en UNICEF over de voeding van baby’s en jonge kinderen vermeld dat borstvoeding grote gezondheidsvoordelen heeft voor zowel het […]

Lees artikel

spreekuur Renswoude

Ook in Renswoude kan je terecht voor ons spreekuur of inloopspreekuur. Elke dinsdagmiddag en om de week op de maandagavond houden we daar spreekuur bij de huisartsenpraktijk. Op die maandagavond […]

Lees artikel

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen