Verloskundigen in opleiding

iedereen moet het leren!

Iedereen moet het leren!

 

 Als je zwanger bent en gaat bevallen, kan het spannend zijn om je (mede) te laten begeleiden door iemand die nog in opleiding is. 

 

Begeleidt De Vallei VIO’s (verloskundigen in opleiding)?

Eigenlijk zijn alle verloskundigenpraktijken ook opleidingspraktijken, net zoals eigenlijk ook nagenoeg alle ziekenhuizen, huisartsenpraktijken etc. Dit betekent dat wij van tijd tot tijd VIO’s (Verloskundigen in opleiding) begeleiden. Dit wordt ,net als met waarneming, vooraf aangekondigd middels een infobriefje in de wachtkamer en hieronder indien daar sprake van is. 

VIO’s kunnen in elke situatie aanwezig zijn, dus zowel tijdens het spreekuur, als tijdens de bevalling en met de kraambedbezoekjes.

 

Hoe gaan wij hiermee om?

VIO’s staan te allen tijde onder onze verantwoordelijkheid en toezicht. Dit betekent dat voor alles wat zij doen, de begeleidende verloskundige op dat moment verantwoordelijk is. Wij zorgen ervoor dat de begeleiding die wij onze VIO’s bieden nooit ten koste gaat van de zorg die jullie nodig hebben. Onze zorg aan jullie is onze prioriteit en altijd zullen we toestemming aan jullie vragen voor de begeleiding van deze VIO tijdens de zorg die aan jullie geleverd wordt. 

Indien je hier vragen over hebt, kom ermee tijdens het spreekuur of neem contact met ons op.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies