Waarneming

goed geregeld!

Waarneming,  hoe is dat geregeld?

 

In zo’n intieme periode als je zwangerschap en je bevalling is het fijn om bekende gezichten te zien en geen vreemde aan je bed te hebben. Tijdens de gewone controles leer je ons wat beter kennen en raken we vertrouwd met elkaar. Maar wat nu als de verloskundige op vakantie gaat?

 

Om onze visie vorm te geven en jullie een vertrouwd gevoel is het belangrijk dat we elkaar leren kennen. Om dit goed in praktijk te brengen zijn er een aantal gegevens waar we rekening mee willen en moeten houden; 

Het is uit onderzoek gebleken dat zwangeren liever niet meer dan twee tot drie verschillende verloskundigen zien tijdens hun zwangerschap. En dat het achteraf niets uitmaakte wie je begeleid tijdens de bevalling als de begeleiding maar goed was. 

We werken met vijf verloskundigen. Zo kunnen we de bijscholingen en vakanties voor elkaar opvangen en hoeven we bijna nooit externe waarneming in huis te halen. Zo werken er twee vaste verloskundigen voor team Scherpenzeel en twee vaste voor team Woudenberg en is er één verloskundige  voor beide teams. 

Heel soms komt het voor dat we tijdens een vakantieperiode door een (verwachte) ‘babyboom’ (een groot aantal cliënten die gelijktijdig uitgeteld zijn) een externe verloskundige moeten inhuren. Zo kunnen we de continuïteit van zorg garanderen. Dit zal gecommuniceerd worden via de website en in de wachtkamers op de verschillende spreekuurlocaties aangegeven worden. Hierop zal de waarneemster zich even voorstellen. 

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies