Waarneming

goed geregeld!

Waarneming,  hoe is dat geregeld?

 

In zo’n intieme periode als je zwangerschap en je bevalling is het fijn om bekende gezichten te zien en geen vreemde aan je bed te hebben. Tijdens de gewone controles leer je ons wat beter kennen en raken we vertrouwd met elkaar. Maar wat nu als de verloskundige op vakantie gaat?

 

Om onze visie vorm te geven en jullie een vertrouwd gevoel is het belangrijk dat we elkaar leren kennen. Om dit goed in praktijk te brengen zijn er een aantal gegevens waar we rekening mee willen en moeten houden;

  • Het is uit onderzoek gebleken dat zwangeren liever niet meer dan 2 tot 3 verschillende verloskundigen zien tijdens hun zwangerschap.
  • Uit onderzoek is gebleken dat het achteraf niets uitmaakte wie je begeleid tijdens de bevalling als de begeleiding maar goed was.
  • Ons gebied is uitgestrekt, maar ons aantal cliënten is niet groot.
  • Wij vinden het belangrijk om voldoende tijd te kunnen geven aan onze zwangeren.

Om deze reden zijn wij gaan werken in 2 teams. Zo zien jullie niet teveel gezichten en hebben we veel tijd voor jullie.

We werken met 5 verloskundigen. Zo kunnen we de bijscholingen en vakanties voor elkaar opvangen en hoeven we bijna nooit externe waarneming in huis te halen. Zo werken er 2 vaste verloskundigen voor team Scherpenzeel en 2 vaste voor team Woudenberg en is er 1 verloskundige  voor beide teams.

Heel soms komt het voor dat we door een verwachte babyboom tijdens bijvoorbeeld een vakantieperiode toch een externe verloskundige moeten inhuren om de continuïteit van zorg te kunnen garanderen. Dit zal gecommuniceerd worden via de website en in de wachtkamers op de verschillende spreekuurlocaties aangegeven worden. Hierop zal de waarneemster zich even voorstellen.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies