Werkwijze 2 teams

goed geregeld!

Waarom 2 teams?

 

Wij werken in 2 teams om jullie onverdeelde aandacht te kunnen geven, jullie goed te leren kennen en jullie ons. We zijn een maatschap van 2 verloskundigen; Patricia Bult en Miriam van der Weijden. We worden versterkt door 3 vaste verloskundigen; Jorine Veldman, Lisanne van de Munt en Assia El Fakiri.

 

De 2 teams:

Team Scherpenzeel voor Scherpenzeel, Renswoude, Overberg en de randgebieden.
Team Woudenberg voor Woudenberg, Maarsbergen en Maarn en de randgebieden. Zie hiervoor ook de pagina over ons werkgebied.

Team Scherpenzeel:

  • Patricia Bult
  • Jorine Veldman
  • Assia El Fakiri

 Team Woudenberg:

  • Miriam van der Weijden
  • Lisanne van de Munt
  • Assia El Fakiri

Zoals je ziet versterkt Assia El Fakiri zowel team Scherpenzeel als team Woudenberg. Kijk hier om de pagina te bekijken waar wij onszelf voorstellen.

 

Werken in 2 teams;

Ons streven is dat iedere zwangere 2 (soms 3) vaste verloskundigen ziet tijdens haar zwangerschap omdat uit onderzoek blijkt dat vrouwen tijdens de zwangerschap liefst niet door veel meer dan 2 verloskundigen begeleidt worden. Dit lukt niet altijd door vakanties of omdat jullie bijvoorbeeld zelf kiezen voor een andere dag voor de echo dan de dag waarop een van je eigen verloskundigen de echo’s maakt.

Uit onderzoek blijkt dat het tijdens de bevalling niet uitmaakt door wie je begeleidt wordt, als er maar goed voor je gezorgd wordt! We weten dat vrouwen die nog geen bevalling hebben doorgemaakt daar vooraf toch vaak anders over denken, dus hebben we onze diensten zo verdeeld dat je 85% kans maakt om bij een van je eigen verloskundigen te bevallen.

Door de week hebben 2 verloskundigen tegelijkertijd dienst, 1 van team Scherpenzeel en 1 van team Woudenberg. Zo kunnen we elkaar helpen als er meerdere cliënten tegelijkertijd bevallen. In het weekend, (vrijdagmiddag tot maandagochtend) heeft één van de 4 verloskundigen dienst en één achterwacht (Achterwacht betekend vrij, maar in de buurt blijven voor het geval er meerdere cliënten tegelijkertijd bevallen). Kijk in de agenda als je wilt weten wie er dienst heeft in de weekenden.

 

Grootte van de praktijk;

Om je een idee te geven van aantallen cliënten; in een gemiddelde praktijk bevallen er tussen de 25 en 40 mensen per maand. Daar heeft over het algemeen 1 verloskundige dienst en belt dan een andere praktijk indien er 2 cliënten tegelijkertijd bevallen. In onze praktijk bevallen gemiddeld 30 cliënten voor beide teams. Hierdoor hebben wij dus veel tijd voor onze mensen omdat we het maar half zo druk hebben in onze diensten. In het weekend doen we laagdrempelig een beroep op onze achterwacht om dezelfde zorg in het weekend als doordeweeks te kunnen garanderen.

Goed geregeld dus!!

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies