Avondklok en afspraken

Wie had dat gedacht, een avondklok. Enkel nog over straat met een voor de overheid geldige reden.

Het idee van een avondklok is de kans op feestjes in de avond te verminderen, dus contact tussen mensen nog meer te beperken.

Het verzetten van onze avondspreekuren zou niet leiden tot het verminderen van contact, eerder een vermeerdering. In de avond is er in het algemeen meer oppas voor kinderen, waardoor zwangeren alleen of met partner kunnen komen en in de avond is er in het eerstelijnscentrum in Scherpenzeel minder aanloop van patiënten/cliënten van de andere disciplines.

Even een paar praktische tips voor onze avondspreekuren. Het is nl. niet ondenkbaar dat boa’s of politieagenten je onderweg aanhouden voor een controle.

Ga op tijd van huis, zodoende kan je bij een controle toch op tijd op je afspraak zijn en lopen wij niet teveel uit.

Zorg dat je het volgende bij je hebt;

  • een geldig ID-bewijs van zowel jezelf als je partner als hij/zij meekomt naar de afspraak.
  • je zwangerenboekje met afsprakenkaart, hiermee kun je gemakkelijk laten zien dat je een geldige reden hebt om over straat te gaan.
  • de verklaring van de overheid die je via deze link kunt uitprinten; https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2021/01/21/formulier-eigen-verklaring-avondklok

(P.S. als je oppas hebt, die na 21.00 weer naar huis gaat, dan zal deze ook de verklaring bij zich moeten hebben)

Dit zou voldoende moeten zijn, als extra kunnen de mensen die zich hebben aangemeld voor zwangerenportaal ook nog de afspraken herinneringen die ze via de mail hebben gekregen laten zien.

Zijn er vragen hierover bel dan even de dienstdoende verloskundige van je eigen team. Uiteraard staan wij ook klaar voor het beantwoorden van vragen van boa’s of politieagenten, mocht deze situatie zich voordoen.