Nieuws over contracten met zorgverzekeraars 2018!

Hoe bent u verzekerd voor onze zorgverlening?

 

Voor het komende jaar hebben wij besloten contracten aan te gaan met de volgende verzekeraars;

 

  • CZ, Delta Lloyd en OHRA
  • DSW, Stad Holland en ASR (ook In Twente zorgverzekeraar)
  • VRZ; Zorg en Zekerheid, ENO en ONVZ
  • Menzis, Anderzorg
  • De Friesland
  • Zilveren Kruis; OZF, Interpolis, FBTO, Avero Achmea, Nedasco BV, IAK Volmacht, Aevitea BV
  • VGZ, Unive, IZA; IZZ, Zekur, Zorgzaam, UMC, Bewust en Plus
  • Caresc; Promovendum, Besured, National Academic

 

 

Staat de naam van uw verzekeraar er niet tussen dan hebben wij geen contract met uw verzekeraar.

Wij zijn het niet eens met de voorwaarden van deze zorgverzekeraar waaronder wij onze zorg zouden moeten leveren. Daarom hebben besloten geen contract af te sluiten Elke zwangerschap en bevalling is uniek en heeft begeleiding op maat nodig.

Wat betekent dat van u en welke mogelijkheden hebt u?

 

Mogelijkheden voor volledige vergoeding

Om voor volledige vergoeding van verloskundige zorg door onze praktijk in aanmerking te komen, hebt u 2 mogelijkheden:

 

  1. Kiezen voor een verzekeraar waar wij wel een contract mee hebben afgesloten. Dit zijn alle verzekeraars die wij hierboven hebben genoemd en de zorgverzekeraars die daar onder vallen.of

 

  1. Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis hebt u recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert uw eigen keuze, ook als u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

 

Bij een natura- en budgetpolis hebt u recht op volledige vergoeding van de zorg als u naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders loopt u het risico dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis.

 

Het is zowel bij een restitutiepolis als natura- of budgetpolis mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten als u dat wilt, bijvoorbeeld voor de dekking van de eigen bijdrage bij de kraamzorg. Deze aanvullende verzekering hoeft u niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar waar u de basisverzekering afsluit. Vaak is het wel wat voordeliger door de korting die de verzekeraar daarvoor biedt.

 

Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kunt u veranderen van zorgverzekeraar. Als u uiterlijk 31 december uw huidige zorgverzekering opzegt, hebt u nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als u uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoeft u de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet uw nieuwe zorgverzekeraar voor u.

 

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen
Denk goed na over de keuze van uw zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis u kunt kiezen, zoals: www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl & www.consumentenbond.nl

 

Twijfelt u of onze praktijk met uw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten, dan kunt u contact opnemen met uw verzekeraar.