Overige cursussen

Overige cursussen:

 

NVFB-ZwangerFit® cursus

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness.
Deze cursus wordt gegeven in Scherpenzeel, Achterveld, Woudenberg en Maarn.

 

Haptonomie

Deze begeleiding is er op gericht om de natuurlijke gevoelens van de (aanstaande) ouders naar het kind te bevestigen en te verdiepen. Het gaat erom, zowel gedurende de zwangerschap, tijdens de geboorte, als in de periode daarna,een klimaat te scheppen waarin het kind voelbaar welkom is. Daarnaast leer je omgaan met de veranderingen in je lichaam en je, samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling.
Kijk op haptotherapie-amersfoort of tel.nr. 033-258 1959

 

Samen bevallen

De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling.
www.samenbevallen.nl of tel.nr. 06-1148 6678

 

Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyoga wordt in Woudenberg gegeven door Sylvia Verduin. Je kan alvast een blik werpen op haar website www.sylviaverduin.nl tel.nr. 033-258 9975

In Driebergen wordt zwangerschapsyoga geven door Edith de Graaf. Kijk voor meer informatie op www.yoga-heuvelrug.nl

 

Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing

Tijdens cursus Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing, die je samen met je partner volgt, leer je verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken. Je kunt hiermee gemakkelijker ontspannen tijdens de zwangerschap, bevalling én als ouder. Juist door te ontspannen kan je lichaam optimaal doen waar het voor gemaakt is. Ook ontvang je veel informatie om de geboorte zo natuurlijk mogelijk te laten voorlopen. Een fijne start van het nieuwe leven, voor jezelf én je baby.  Zowel groepslessen als privé cursussen aan huis mogelijk.
www.mamarijk.nl

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage bij praktijk Namaste-massage in Doorn.
Je zwangerschap is bij uitstek een periode om bewuster te leven, je aandacht meer naar binnen te richten en goed voor jezelf te zorgen. Massage helpt je op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met wat er in je leeft. Bovendien kunnen massages in de laatste weken een aangename bijdrage leveren in de voorbereiding op je bevalling.
www.namaste-massage.nl

Zwangerschapsmassage Veenendaal
Een zwangerschapsmassage geeft directe verlichting van pijn en ongemak. De massage laat je als vrouw de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en het werkt kalmerend, pijnbestrijdend en het geeft een geluksgevoel. Klik hier voor meer informatie.

 

Zwangles

Dit is een zwangerschapscursus met zingen als uitlaatklep en ontspannende factor.
Maaike Rijnsburger is muziekdocent en Doula. zwangles

 

Dunstan Babytaal

Dit is een cursus speciaal voor aanstaande ouders en ouders met baby’s tot 3 maanden. Leer de verschillende geluiden en lichaamstaal van je baby herkennen en weet wat je kunt doen.
De behoeften van je kind herkennen kan al direct na de geboorte; een fijne start!
Kijk op mamarijk

 

Bevallen in water

Praktische informatie over baden, natuurlijk bevallen en het gebruik van water tijdens de zwangerschap en geboorte, de rol van de partner en de rol van verloskundige, diverse houdingen en hulpmiddelen.
Kijk op oerbron  of waterkinderen

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies