Medicatie

Veilig?

De ene pil is de andere niet!

 

De meeste mensen weten wel dat het gebruik van medicatie in de zwangerschap niet altijd veilig is voor de ongeboren baby. Als je nog niet zwanger bent, maar dat wel graag wilt worden is het belangrijk om eens goed te kijken naar je eventuele medicatiegebruik en de mogelijke risico’s voor het zwanger worden of zijn.

 

Een paar tips:

Wil je graag zwanger worden maar gebruik je op dit moment medicijnen, neem dan eerst contact op met je huisarts. Het kan zijn dat de medicijnen de je gebruikt je vruchtbaarheid verminderen, maar ook dat de medicijnen gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Dit geldt ook voor de man!

Stop aan de andere kant nooit zomaar met medicijnen die zijn voorgeschreven door je huisarts, ook dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Wat ook goed is om te weten is dat veel middeltjes die je gewoon zonder recept kunt verkrijgen in de apotheek, drogist of zelf supermarkt niet altijd gebruikt mogen worden in de zwangerschap of als je zwanger wilt worden.

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over verschillende soorten medicijnen en zelfzorgmiddelen; lareb.nl

Lareb verzamelt al jaren allerlei kennis over bijwerkingen en risico’s van medicatie, ook tijdens de zwangerschap en heeft het haar kerntaak gemaakt informatie hierover te delen met de consument.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden? Wij staan je graag bij met advies